Jan 3, 2007

HORRORISMA?

wahh! arinih aku dah create 1 lagi blog tribute utk fadz, spiral & ironboard19 yg sgt obses dgn horror films! dan jugak coz hobi terbaru aku iaitu utk ' mendalami' dunia horror films yg kononnya aku nak tulis skrip ke-2 aku dlm genre ini! mmm, sbg mukadimah aku akan mengulas buku The Philosophy of Horror utk memahami akar-umbinya? blog ini juga akan cuba merebiu filem2 yg aku dpt cari kat kedai atau e-bay dr segi scriptwriting & story structure nya. aku tau aku masih jauh ketinggalan dr diaorg yg dah lama 'berkecimpung' dlm rebiu filem2 sebegini. btw wadafak lah kan?

"horror as a category of ordinary language, is a serviceable concept through which we communicate and receive information. it is not an obscure notion. we manage to use it with a great deal of consensus; note how rarely one has cause to dispute the sorting of items under the rubric of horror in your local video store?" ~ Noel Carroll

2 comments:

:: s k r i n :: said...

awesome dude! cun gila.., terasa macam back to 80s/70s horror.. classic!! very good concept.

fadz said...

when it comes to decoration, ure the man!!!! btw, luv it, u bring back the concept of underground writing, sikit2 je tka yah panjang melebar...aku suka!! btw, apa kata kau cuba skripkan JIAN aku, buat ia jadi horror, that would be a start!!!